provincie Limburg

logo provincie Limburg logo Twitter logo Facebook

 • Werk aan de winkel!

  boerderijwinkel c Robin Reynders - provincie LimburgLevendige stads- en dorpskernen: dát willen we allemaal. Daarom pakt provincie Limburg uit met drie opvallende projecten om de lokale handel en horeca te ondersteunen. Want die zijn noodzakelijk voor een leefbare omgeving.

  Handel en horeca bedreigd
  E-commerce zit in de lift. Toch gebeurt 85% van de aankopen nog altijd in de gewone winkels. Maar … die vinden we niet overal meer. Maar liefst 27 Limburgse deelgemeenten hebben vandaag geen aanbod van dagelijkse goederen zoals voeding, drank of wasproducten. Bovendien verlegt de eigentijdse consument zijn aankopen steeds vaker naar locaties die sfeer, beleving en unieke concepten combineren. Om de leefbaarheid van de kleinere Limburgse gemeenten te stimuleren, levert de provincie Limburg diverse inspanningen.

  Provincie Limburg onderneemt actie
  Vooral kleinere plattelandsgemeenten voelen de gevolgen van het nieuwe koopgedrag. Daarom trekt het landbouw- en plattelandsbeleid aan de alarmbel. Op initiatief van de Plaatselijke Groep Haspengouw dokterde een werkgroep een specifieke begeleiding uit om de leefbaarheid van plattelandsgemeenten te verhogen. De resultaten komen in een draaiboek dat voor de gemeenten een leidraad biedt om de lokale problemen aan te pakken.

  Een tweede project van provincie Limburg heet “Basisvoorzieningen op het platteland gecoacht”. Een expert helpt plattelandsgemeenten om een actieplan voor de detailhandel, diensten en andere voorzieningen uit te tekenen én door te voeren. Dit jaar start het project op in drie plattelandsgemeenten.

  En de ondernemers? Die helpt provincie Limburg met een reeks masterclasses. Tijdens deze interactieve workshops geven experten in o.a. e-commerce, sociale media, winkelbeleving, klantvriendelijkheid en webshops gespecialiseerd advies en tips. In totaal namen hier tot nog toe meer dan 200 ondernemers aan deel. Meer info over de masterclasses en het retailbeleid van de provincie Limburg vind je op retail.limburg.be.

  Meer info over de projecten krijg je via landbouwenplatteland@limburg.be, economie@limburg.be of tel. 011 23 74 05.

 • Maarten Cox neemt jonge versie van Limburgse volkslied op

  Maarten CoxFiere Limburger Maarten Cox, gekend als zanger en presentator op radio en tv, heeft samen met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek het Limburgse volkslied opgenomen. Met de steun van het provinciebestuur werden een cd-single en een videoclip gemaakt. Vanaf nu zal deze klassieker weer jong en fris klinken! In de clip begeleiden de orkestrale beelden ons door de mooiste plekken in onze provincie. Alleen al in het eerste weekend behaalde de clip op YouTube maar liefst 6 000 views.

  Ook benieuwd naar de clip? Bekijk dan het filmpje via YouTube. Of op zoek naar de singleversie van het Limburgse volkslied opgenomen door Maarten Cox en het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek?

  Meer info via communicatie@limburg.be.

  www.limburg. be/limburgsymbool 

  www.facebook.com/limburgsymbool

 • Terug naar nieuw!

  logo festival retourProvincie Limburg zet extra in op duurzaam leven en kringloopeconomie. Ruilen, delen en opwaarderen zijn hipper dan ooit. De diversiteit aan toepassingen en Limburgse initiatieven vind je terug op de Inspiratiedag van 14 oktober. Van kringloopcentra, repaircafés, boekenruilkasten en nog veel meer.

  Zie jij ook de schoonheid in afgedankte spullen? Produceer je graag minder afval? Wil je inspiratie opdoen? Surf dan naar www.festivalretour.be voor extra activiteiten, handige tips en het provinciaal subsidiereglement dat jou ondersteunt bij het opstarten van een eigen activiteit. Doe mee want kringloopeconomie is goed voor je portemonnee, fijn voor het milieu en gewoon … superleuk.

  www.festivalretour.be 

Contactinformatie